2013. máj. 4.

ODT Pápa 2013

Múlt hétvégén, ápr. 26.-án, pénteken, és 27.-én, szombaton került megrendezésre a 24. évfordulóját betöltő ODT Színjátszó Fesztivál országos döntője. A pápai JMSZK-ban talált othonra a fesztivál, ahol rengeteg, és nagyon sokszínű előadásokat láthattunk. A mi csapatunk, a Színjátszma, Fenyér című előadásunkat tekinthette meg a zsűri, és a nézőközönség. A szakmai értékelésen kaptunk hideget, és meleget egyaránt. Különdíjat, és a legjobb férfi színész közönség díját is elnyerte Cserményi Zsombor, a főszereplő, Lear király alakításáért.

Bércy Maja 
Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy amit Pécsen abbahagytunk azt most Pápán folytattuk. Már megérkezünkkor megalapozott volt a hangulat, ugyanis a szervezők igen nagy lelkesedéssel és jókedvvel fogadtak minket. Nem haboztunk, egyből be is ültünk a megnyitóra.  A megnyitó után rögtön elindultak az előadások. Az első előadás a Senák volt, amit nagy sajnálattal nem tudtunk megnézni. Délután csaptunk egy jó kis beszélgetést a szabadban. Igen változatos és igen szar témák kerültek elő. J Beszélgetésünk után a Miskolcról érkezett Montázs KOMISZAK nevű csapattal közösen jó kis szituációs játékokkal ütöttek el az időt. Volt ott kérem szépen minden. Este még szerveztek egy bulit a részvevőknek, amin csak a fél csapat marad, hiszem szombaton nekünk még volt egy bevetésünk. Este tehát elindultunk a szállásunkra, ami a Türr Gimnázium koleszában volt. Jó kis beszélgetéssel ütöttük még el az időt, amikor egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy Asaf Avidan one day című száma hallatszódik be a szobaablakon. Ez jelentette Sanyi, és a többiek megérkezését. 
Másnap reggel 9 óra fele indultunk a Türr Gimnáziumba azzal a tervel, hogy részt veszünk Benkő Ágnes tréingjén, de ez a végére csak a fél csapatnak sikerült. Ebéd után viszont nekiugrottunk a Fenyér előkészítésének. Gyors térrendezés és technikai megbeszélés után, megnéztük az előadás néhány részét, majd 15.00 órakor belevágtunk az előadásba. A részleteket a Fenéyrről meghagyom másnak. Az előadásunkat szakmai beszélgetés követte, majd az, amit senki sem várt a fesztiválzárás. Zsombor kollégaúr ismételten különdíjban részesült, de nem is egyben. Egyszer a zsűri jóvoltából, másodszor pedig a közönség jóvoltából, akik a legjobb férfi előadónak szavazták meg a fesztiválon. Sanyival való gyors egyeztetésünk után elindultunk a pályaudvarra… 
Ismételten egy remek fesztiválon vehettem részt, amit köszönök a szervezőknek
Veres Péter




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése